Emmen voelt nattigheid bij transfer Chery naar Groningen

De transfer van Tjaronn Chery van ADO Den Haag naar FC Groningen krijgt mogelijk nog een staartje. De Groningers huren de aanvallende middenvelder dit seizoen en nemen hem daarna pas definitief over.

Emmen voelt nattigheid bij transfer Chery naar Groningen

FC Groningen communiceerde dat er met de complete deal 800 duizend euro was gemoeid. Dat bedrag was de huursom én het transferbedrag samen. FC Emmen had als voormalig werkgever van Chery recht op een percentage van het verkoopbedrag. Alleen is nu onduidelijk hoeveel de Groningers precies hebben betaald én wat er aan huursom is uitgegeven.

FC Emmen-trainer Joop Gall voelt nattigheid, aangezien FC Emmen van een mogelijke huursom niks terugziet. Dat zou vervolgens weer een financiële tegenvaller zijn.

Algemeen directeur Wim Beekman is terughoudend. 'Op dit moment onderzoeken we het verhaal. Inmiddels hebben we de contracten opgevraagd bij de KNVB. Er doen meerdere verhalen de ronde over het daadwerkelijke transferbedrag en het feit dat wij zouden zijn gedupeerd. Dat vind ik wat voorbarig. Ik wacht eerst het contract af.'

FC Groningen-directeur Hans Nijland wil niet ingaan op de verdeling van het geld, maar laat wel weten dat zijn club linksom dan wel rechtsom de acht ton in twee termijnen moet betalen. ADO stelt dat de KNVB van de gang van zaken op de hoogte is. Toen de deal werd beklonken, begaven de Hagenaars zich in categorie 1 van de licentiecommissie en dus moesten alle papieren worden overlegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen