Elm scoort viermaal en is bijna kampioen met Kalmar

Kalmar FF en Viktor Elm zijn nagenoeg verzekerd van het Zweedse kampioenschap. De toekomstig speler van SC Heerenveen hielp zijn ploeg zondag zeer nadrukkelijk op weg naar de eerste titel in de clubhistorie.

Elm scoort viermaal en is bijna kampioen met Kalmar

Kalmar won zondag met 6-0 van IFK Norrköping en Elm produceerde liefst vier doelpunten. De lange international nam op deze manier afscheid van het thuispubliek, aangezien het zijn laatste thuiswedstrijd was. In januari 2009 verkast hij naar Heerenveen.

Met nog één speelronde op het programma heeft Kalmar een voorsprong van zes punten op IF Elfsborg, dat maandagavond nog in actie komt tegen Halmstads BK. Datzelfde Halmstads BK is komende zondag de laatste tegenstander van Kalmar.

De kans dat Kalmar zich deze week tot kampioen van Zweden kroont is zeer groot. Want naast de voorsprong van zes punten, koesteren Elm en zijn ploeggenoten ook nog een veel beter doelsaldo: plus 38 voor Kalmar tegen plus 26 voor Elfsborg.

Met zijn vier doelpunten tegen Norrköping voerde Elm zijn totaal op tot vijftien goals. Daarmee bezet de 22-jarige middenvelder de tweede plaats op de Zweedse topscorerslijst achter ploeggenoot Patrick Ingelsten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen