Viktor Elm wijst Kalmar FF in topper de weg

Kalmar FF heeft ondanks het nodige fysieke leed de Zweedse topper met IF Elfsborg doorstaan. Viktor Elm was de grote man tijdens de 2-1 zege.

Elfsborg had via onder meer Lasse Nilsson het meeste aanspraak gemaakt op een doelpunt, toen Elm op slag van rust tegen de verhouding in Kalmar op voorsprong zette. De spits sloeg de aanval van nummer twee Elfsborg acht minuten voor tijd definitief af met zijn tweede treffer van de avond.

Toch kan Kalmar FF niet helemaal gerust toewerken naar de tweede UEFA Cup-ontmoeting met Feyenoord. Noodgedwongen liet trainer Nanne Bergstad de negentienjarige Erik Israelsson in de basis debuteren. De jongeling verving Rasmus Elm, die vanwege koorts verstek had moeten laten gaan. De geblesseerden Tobias Carlsson en Stefan Larsson ontbraken eveneens.