Europa Cup: goede generales Dinamo en Kalmar

De komende voetbalweek staat in het teken van Europa Cup-voetbal. VI.nl geeft een overzicht van de prestaties van de tegenstanders van de Nederlandse clubs tijdens het afgelopen weekeinde.

PSV-Atlético Madrid (Champions League)Atlético Madrid liep op de tweede speeldag tegen de eerste competitienederlaag aan. Op bezoek bij Real Valladolid werd met
2-1 verloren. Dat resultaat was extra teleurstellend omdat Valladolid liefst zeventig minuten met tien man speelde. Voor Atlético scoorde Sergio Agüero. John Heitinga miste het duel vanwege een knieblessure, maar kan naar verwachting tegen PSV wel weer in actie komen.

Borac Cacak-Ajax (UEFA Cup)Borac Cacak maakte een matige competitiestart door. Na drie gelijke spelen werd op de vierde speeldag met 2-0 verloren bij Partizan Belgrado. De tegenstander van Ajax bezet momenteel de tiende plaats in de Servische competitie, die bestaat uit twaalf clubs.

Feyenoord-Kalmar FF (UEFA Cup)Kalmar behield de koppositie in Zweden door de uitwedstrijd bij Hammarby IF met 1-2 te winnen. De Braziliaan Daniel Sobralense en verdediger Stefan Larsson zorgden voor een 0-2 tussenstand, waarna Hammarby pas in de laatste minuut tegenscoorde. Kalmar heeft een voorsprong van zeven punten op nummer twee IF Elfsborg, dat wel een wedstrijd minder speelde.

Vitória Setúbal-SC Heerenveen (UEFA Cup)In de Portugese competitie werd dit weekeinde niet gespeeld. Vitória Setúbal begint dus uitgerust aan de confrontatie met SC Heerenveen. De tegenstander van de Friezen begon de competitie goed met vier punten uit twee wedstrijden.

NEC-Dinamo Boekarest (UEFA Cup)Met zestien punten uit zeven wedstrijden bezet Dinamo Boekarest de derde plaats in de Roemeense competitie. In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen NEC werd met 1-2 gewonnen bij FC Vaslui. Dinamo moest terugknokken van een 1-0 achterstand. Ionel Danciulescu nam de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna Florin Bratu vlak voor tijd de zege veiligstelde.

Stade Rennes-FC Twente (UEFA Cup)Stade Rennes kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Le Havre. Jimmy Briand (foto) schonk de tegenstander van FC Twente in de 27ste minuut een 1-0 voorsprong, maar vijf minuten later was het alweer gelijk. In die stand kwam geen verandering meer. Met zes punten uit vijf wedstrijden bezet Stade Rennes de dertiende plaats in Ligue 1.