Elm moet Martens doen vergeten op middenveld AZ

Reacties

Dick Advocaat ziet in Viktor Elm de man die het vertrek van aanvoerder Maarten Martens naar PAOK Saloniki moet gaan opvangen. De trainer van de Alkmaarders is zeer tevreden over hoe de 28-jarige Zweed zich manifesteerde tijdens het trainingskamp in Estepona.

Elm moet Martens doen vergeten op middenveld AZ

Als linkshalf naast controleur Celso Ortiz en rechtermiddenvelder Nemanja Gudelj moet hij de Alkmaarse middenlinie van meer zekerheid en loopvermogen voorzien. Met de flegmatieke Martens in het elftal schoot AZ in dat opzicht nog wel eens tekort. Zelf is Elm blij met het vooruitzicht op een basisplaats op de voor hem vertrouwde linkshalfpositie.

Dick Advocaat instrueert Viktor Elm tijdens AZ - ADO Den Haag (2-0).
Dick Advocaat instrueert Viktor Elm tijdens AZ - ADO Den Haag (2-0).

'De eerste seizoenshelft speelde ik op 10, een plek waar ik nooit heb gestaan. Maar de trainer vond dat ik gevaarlijk was voor de goal. Vorige seizoen speelde ik linkshalf, toen ging het veel beter. Op 10 spelen is eigenlijk niets voor mij. Dat is een plek voor wendbare spelers', aldus de 1 meter 92 lange Elm op de clubwebsite.

Hoewel Advocaat hem voor de winterstop niet altijd liet spelen, is Elm wel tevreden over de opvolger van Gertjan Verbeek. 'In het begin van het seizoen, onder Verbeek, stond ik meestal in de basis, maar was het van mijn kant heel wisselvallig. Ik vind dat het onder Advocaat met mij veel beter gaat. In bijna alle wedstrijden die ik heb meegedaan, heb ik goed gespeeld.'

Concurrentiestrijd
Mede daardoor heeft Elm de concurrentiestrijd met Markus Henriksen en Willie Overtoom in zijn voordeel beslist. Over dat duo was Advocaat veel minder te spreken tijdens het trainingskamp in Andalusië.

Zaterdag tegen NAC Breda wil Elm met AZ de weg omhoog inzetten na vier opeenvolgende nederlagen. En dat terwijl AZ voor het laatst van de Brabanders won in de thuiswedstrijd van 3 oktober 2009 (1-0). 'In de laatste vijf, zes wedstrijden voor de winterstop hebben we het laten liggen. Laten we maar zorgen dat we die negatieve reeks zaterdag omdraaien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.