Elia: 'Koeman was de enige die nog in me geloofde'

Reacties

Eljero Elia had door zijn transfer naar Southampton al reden tot lachen, maar na zijn rol als matchwinner in de uitwedstrijd tegen Newcastle United (2-1) kon de 27-jarige aanvaller zijn geluk niet meer op.

Elia: 'Koeman was de enige die nog in me geloofde'

Elia uitte na afloop zijn dankbaarheid aan trainer Ronald Koeman, die geloof bleef houden in zijn kwaliteiten. De Werder Bremen-huurling maakte met twee doelpunten op St. James' Park een einde aan een periode van veertien maanden waarin hij niet meer had gescoord in competitieverband.

Toen hij na veertien minuten Tim Krul passeerde rende de 28-voudige international linea recta naar Koeman. 'Ik wilde hem bedanken, dat hij aan mij heeft gedacht en dat hij mij de kans heeft gegeven om voor Southampton te spelen', reageerde Elia na afloop voor de camera's. 'Hij was de enige die nog in me geloofde.'

Het sterke optreden voor Elia in wat pas zijn tweede wedstrijd voor Southampton was, verbaasde Koeman allerminst. 'Ik heb mijzelf al heel wat keren afgevraagd wat er nou precies aan de hand was, want hij speelde een WK-finale', stelde Koeman tegenover de BBC, daarmee verwijzend naar de rol als supersub die Elia tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika vertolkte.

Sindsdien speelde Elia bij grote clubs als Hamburger SV, Juventus en Werder Bremen. Volgens Koeman is Elia daar verkeerd gebruikt, niet als echte buitenaanvaller maar als verkapte middenvelder. 'Het systeem waarin hij speelt is enorm belangrijk, zoals hij vandaag speelde is het beste voor hem. En natuurlijk heeft elke speler vertrouwen nodig van zijn trainer. Misschien miste hij wedstrijdritme, maar hoe hij vandaag heeft geantwoord is fantastisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.