Elia helpt Feyenoord met prachtige goal langs Willem II

Reacties

Twee weken na de verloren topper tegen PSV (3-1) heeft Feyenoord de draad in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer opgepakt: 1-0. Er was wel een prachtig doelpunt van invaller Eljero Elia voor nodig om de ban te breken tegen de Tricolores, die exact een jaar geleden nog verrassend wonnen in De Kuip.

Elia helpt Feyenoord met prachtige goal langs Willem II

Trainer Giovanni van Bronckhorst had zijn hoop aanvankelijk gevestigd op Michiel Kramer. De van ADO Den Haag overgekomen spits startte tegen Willem II voor het eerst in de basis, maar maakte dat niet waar. Zo overtuigend als hij een maand geleden bij zijn debuut tegen SC Cambuur (2-0) raak kopte, zo aarzelend waren zijn pogingen met het hoofd in de eerste helft. Ook toen de 26-jarige spits vlak na rust een dot van een kans kreeg, stond doelman Kostas Lamprou een doelpunt in de weg.

De Griekse sluitpost kende bij zijn terugkeer in De Kuip sowieso een prima optreden. In de eerste helft had hij behalve de kopballen van Kramer ook Karim El Ahmadi al van scoren afgehouden. De Marokkaanse middenvelder was voor rust enkele keren ongelukkig in de afwerking, maar vooral zijn schot vlak na rust had een beter lot verdiend. De knal van El Ahmadi trof echter de paal, waarna Kramer verzuimde de trekker in de rebound over te halen.

Michiel Kramer kon tijdens zijn eerste basisplaats voor Feyenoord niet overtuigen.
Michiel Kramer kon tijdens zijn eerste basisplaats voor Feyenoord niet overtuigen.

Nadat Kramer per brancard geblesseerd van het veld was gedragen, trok Feyenoord de vierde zege van het seizoen alsnog naar zich toe. Het was echter niet zijn vervanger Colin Kazim-Richards, maar Elia die de Rotterdammers tijdens zijn tweede competitieduel over het dode punt heen hielp. Vijf minuten nadat de 28-jarige vleugelspits Bilal Basaçikoglu had vervangen, schatte hij een uitstekende pass van Rick Karsdorp op waarde door hard en hoog raak te schieten.

Feyenoord mocht van geluk spreken dat het dankzij de eerste officiële goal van Elia sinds 17 januari, toen hij twee keer scoorde voor Southampton tegen Newcastle United, voor het eerst sinds februari 2013 van Willem II won. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kreeg voor rust twee dotten van kansen. Erik Falkenburg, diepe spits na het vroege uitvallen van Richairo Zivkovic, schoot echter net voorlangs. Lesly de Sa kwam nooit aan uithalen toe door uitstekend ingrijpen van Kenneth Vermeer.

Omdat Vermeer ook in de slotfase op zijn post stond toen Willem II jacht maakte op de gelijkmaker, boekte Feyenoord de derde weinig overtuigende thuiszege van het seizoen. Eerder trok het de duels met FC Utrecht (3-2) en Vitesse (2-0) ook pas in de slotfase naar zich toe. Het zorgt er wel voor dat de beste seizoenstart sinds 2007 een feit is én dat de achterstand op koploper Ajax is geslonken tot een punt. Willem II wacht nog altijd op de eerste zege en staat vijftiende met twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.