Elftal van het Volk: wie moeten er spelen tegen Mexico?

Reacties

In de achtste finale van het WK speelt het Nederlands elftal zondagavond in Fortaleza tegen Mexico (aftrap 18.00 uur). Welke elf spelers moet bondscoach Louis van Gaal opstellen? De keuze is aan jou.

Elftal van het Volk: wie moeten er spelen tegen Mexico?

Na de 5-1 vernedering van Spanje ging de discussie vooral over het systeem. Moest het Nederlands elftal vasthouden aan de zo succesvolle 1-5-3-2-formatie of zou Van Gaal tegen Australië spelen in het vertrouwde 4-3-3-systeem? Hij koos voor het eerste, maar de daarop volgende zege was allerminst eenvoudig (3-2). Ook in de laatste groepswedstrijd tegen Chili hield Van Gaal vast aan zijn systeem met vijf verdedigers, al speelde Dirk Kuijt als linksback. Daley Blind schoof door naar het centrum, waar hij de van een hersenschudding herstellende Bruno Martins Indi verving.

Wie verdienen het volgens jou tegen Mexico aan de aftrap te verschijnen? Stel je favoriete elftal samen en deel dat vervolgens via de diverse sociale media. Martins Indi en de van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Robin van Persie zijn er zondag weer bij, dus aan jullie de vraag of zij terug moeten keren in de basis. Datzelfde geldt voor Jonathan de Guzman, die tijdens de 2-0 overwinning tegen Chili werd vervangen door Georginio Wijnaldum.

In de aanloop naar het duel met Mexico zullen we al jullie antwoorden verzamelen en het Elftal van het Volk publiceren. Tot dat moment kunnen jullie Van Gaal nog assisteren. Via de bolletjes/pijltjes zijn alle internationals (met uitzondering van de keepers) te vinden en op iedere positie neer te zetten. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.