VI Opinie: is het Nederlands elftal klaar voor het WK?

Reacties

De oefencampagne van het Nederlands elftal in aanloop naar het WK zit erop en het vizier kan volledig op de eerste wedstrijd tegen Spanje. Op 13 juni is de regerend wereldkampioen de tegenstander. Maar hoe staat Oranje er eigenlijk voor? Praat erover mee in VI-Opinie.

VI Opinie: is het Nederlands elftal klaar voor het WK?

Met de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales eindigde de équipe van bondscoach Louis van Gaal weliswaar met een 2-0 zege, maar overtuigend was het allerminst. Ook de oefenduels met Ecuador (1-1) en Ghana (1-0 zege) zorgden nog niet voor een hosanna-stemming in Nederland.

De voorbereiding van Oranje stond bovendien vooral in het teken van de diverse tactische varianten. Met het oog op het duel met Spanje switchte Van Gaal naar een 5-3-2-tactiek, terwijl er tegen Wales nog werd geoefend in een 4-4-2-variant. Toch lijkt het 4-3-3-systeem tegen Australië, zoals het laatste kwartier tegen Wales werd besloten, ook nog altijd meer dan een goede een optie voor de bondscoach.

Met andere woorden: met welk gevoel reist Oranje vanavond om 20.45 uur af naar Brazilië? Maken we een kans op het WK? Hoe schatten jullie de kansen op overleving in Groep B met het al genoemde Spanje en Australië, maar ook Chili in? En welke spelers zijn er in de oefenduels door de mand gevallen of blonken uit?

Log in met je VI-account en praat mee over de actuele ontwikkelingen rond Oranje.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.