El Ghazi: 'Tegenstanders gaan zich op mij instellen'

Reacties

Anwar El Ghazi is zondag weer een doelpunt uitgelopen op Lars Veldwijk en Luuk de Jong, die hem zaterdag hadden geëvenaard op de topscorerslijst van de Eredivisie. De rechtsbuiten van Ajax merkte na zijn zevende goal op dat zijn sterke seizoenstart invloed heeft op de ruimte die hij krijgt op het veld.

El Ghazi: 'Tegenstanders gaan zich op mij instellen'

El Ghazi opende zondagmiddag op bezoek bij Excelsior de score na een slalom door de Rotterdamse defensie. Het was een van de weinige momenten dat de jeugdinternational écht gevaarlijk werd tijdens de tamme 0-2 zege, die Ajax terugbracht aan kop van de Eredivisie. 'We wisten van tevoren dat het lastig zou gaan worden. Kunstgras, klein veld, Excelsior dat compact gaat spelen; dan weet je dat het moeilijk wordt', zei El Ghazi tegenover de NOS.

El Ghazi wist ook om een andere reden dat hij weinig zou toekomen aan het maken van acties. Steeds vaker wordt hij bestreden met dubbele dekking. 'Ik krijg de laatste tijd veel minder ruimte, tegenstanders gaan zich op mij instellen', zei de topscorer van de Eredivisie. 'Ik merk dat ik niet meer in de een-tegen-een-situatie kom, ik moet nu andere dingen van mezelf gaan vragen: tussen de linies komen, het juiste moment kiezen voor een actie... Dat zijn eigenschappen waaraan ik moet werken.'

El Ghazi is na zes wedstrijden nog maar twee doelpunten verwijderd van zijn gehele Eredivisie-productie van vorig seizoen, dat negen goals opleverde in 31 duels. Mocht hij zijn leidende positie handhaven tot aan het eind van deze jaargang, dan zou Ajax voor het eerst in zes jaar weer de topschutter leveren. Luis Suarez was dat in het seizoen 2009/10 voor het laatst. De huidige aanvaller van Barcelona scoorde destijds 35 keer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.