El Ahmadi over juichen: 'Dat had Mulder niet moeten zeggen'

Karim El Ahmadi zocht na zijn openingsgoal voor Feyenoord tegen HNK Rijeka reservedoelman Erwin Mulder op. Hij verklaarde na afloop van de 2-0 overwinning op de Kroaten dat die actie onderdeel was van een weddenschap.

Nadat de middenvelder Feyenoord in het Europa League-duel met een harde knal in de achtste minuut op 1-0 had gezet, sprong El Ahmadi in de armen van Mulder (foto). Het bleek geen steunbetuiging aan de keeper die zijn basisplaats kwijtraakte aan Kenneth Vermeer. 'Hij zei dat ik dit seizoen niet meer dan twee goals zou maken', verklaarde El Ahmadi tegenover RTL.

'We zouden eerst alleen de doelpunten in de competite tellen, maar vandaag zei Erwin dat die in de Europa League ook meetellen. Dat had-ie beter niet kunnen zeggen', glunderde de Marokkaanse international. 'Ik scoor niet vaak, dus het is lekker dat de bal er al zo vroeg in gaat. Dat is lekkerder voetballen. In de tweede helft was het niet zo goed, maar in Europees voetbal gelden andere regels. We hebben de nul gehouden en zijn blij met de drie punten.'

Die punten werden mede door de 2-0 van Lex Immers uiteindelijk binnengesleept. De Hagenaar kopte bij de eerste paal raak uit een hoekschop van Jens Toornstra. Dat was geen toeval, verzekerde Immers. 'Vorig jaar en het jaar daarvoor maakten we niet veel goals uit spelhervattingen, dus nu trainen we daar veel op. Deze overwinning is voor ons allemaal fantastisch, we moesten winnen om uitzicht te houden op overwintering. En dat ik na twee weken geblesseerd te zijn geweest terugkom met een goal, is extra lekker.'

Ook Immers moest echter constateren dat Feyenoord na de rust minder speelde dan in de eerste helft. 'Of dat verslapping was, weet ik niet. We konden de vrije man niet meer vinden. Zij zetten eerder druk, moesten natuurlijk komen, en wij hadden niet meer de rust die we in de eerste helft wél hadden. Het ligt in onze poule nu in elk geval helemaal open, we staan lekker tweede.'