'Eintracht sneller dan Bayern met behalen doelstelling'

Met de huidige gedeelde vierde plaats beleeft Eintracht Frankfurt in de Bundesliga een topseizoen. Na de promotie als kampioen van de Tweede Bundesliga had de club handhaving als enige doelstelling. Zondag passeerde het met de 2-3 zege bij Greuther Fürth de grens van veertig punten, een aantal dat doorgaans lijfsbehoud garandeert.

'Eintracht sneller dan Bayern met behalen doelstelling'

'Wij hebben ons doel sneller behaalt dan Bayern München', grapt trainer Armin Veh, doelend op de nog niet officieel behaalde landstitel van Der Rekordmeister. Maar Eintracht Frankfurt bekleedt intussen een plaats die voorronde aan de Champions League biedt.

Reden voor de 52-jarige Veh, die vorige week zijn contract met een seizoen verlengde, de doelstelling aan te passen. 'Nu willen we wel bij de eerste zes blijven, goed voor de Europa League', zo zegt de coach. Indien Eintracht Frankfurt hierin slaagt, is het de eerste gepromoveerde Bundesligist sinds 1. FC Kaiserslautern in 1998 die Europees voetbal behaalt. Die club schreef zelfs historie door in 1997/98 de landskampioen te worden.

Onder Veh, die in het seizoen 2007/08 VfB Stuttgart naar de titel loodste, zijn diverse Eintracht-spelers tot grote hoogte gestegen. Vleugelverdediger Sebastian Jung wordt gevolgd door bondscoach Joachim Löw. Middenvelder Sebastian Rode geniet belangstelling van Bayern München.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen