Eintracht naar derde plaats na zege op Werder en Elia

Eintracht Frankfurt heeft zich na een overwinning op Werder Bremen op de gedeelde derde positie van de Bundesliga genesteld. In eigen huis won de ploeg met 4-1. Eljero Elia werd in de 69ste minuut gewisseld.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht. Zonder te scoren werden de kleedkamers opgezocht: 0-0. Dat werd direct na rust anders. Al in de 47ste minuut stond Werder op achterstand.

Een fraaie kopbal van Alexander Meier eindigde in de bovenhoek van het Werder-doel: 1-0. De bezoekers hadden nog geen tien minuten nodig voor een antwoord, aangezien Nils Petersen de stand in de 54ste minuut gelijk trok.

Uiteindelijk gaf Werder het binnen twee minuten uit handen. Pirmin Schwegler (foto) en Stefan Aigner zorgden er respectievelijk in de 62ste en 63ste minuut voor dat Eintracht op een ruime voorsprong kwam: 3-1.

Het werd voor de bezoekers nog pijnlijker toen Takashi Inui de eindstand op 4-1 bepaalde. Eintracht deelt de derde plaats momenteel met Borussia Dortmund. Werder blijft in de middenmoot actief.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.