Einde voetballoopbaan ex-PSV'er 'Fredje' Bouma in zicht

Voormalig PSV-trainer Erik Gerets noemde Wilfred 'Fredje' Bouma 'een grote meneer' toen hij doorbrak, maar nu lijkt het einde van zijn professionele voetballoopbaan in zicht.

Einde voetballoopbaan ex-PSV'er 'Fredje' Bouma in zicht

De inmiddels 35-jarige verdediger zit sinds afgelopen zomer zonder club, nadat PSV hem geen nieuw contract had aangeboden. Hij traint voor zichzelf. 'Zoals het er nu uitziet stop ik, maar je weet het nooit', vertelt Bouma, die stiekem nog hoopt op een buitenlands avontuur.

Bouma, die ooit als linksbuiten doorbrak en ook vaak linksback speelde, voetbalde in totaal 413 competitieduels voor Fortuna Sittard, MVV, PSV en Aston Villa. Hij scoorde daarin 41 keer. Namens PSV is hij recordhouder internationale wedstrijden (78). Bouma maakte in zijn 37 interlands voor Oranje één doelpunt: tijdens het EK van 2004 in Portugal tegen Tsjechië. Bouma opende de score al na vier minuten in het duel dat Nederland uiteindelijk met 3-2 zou verliezen.

Technisch manager Marcel Brands van PSV heeft Bouma, net als de Ghanese cultheld Eric Addo, aangeboden als stagiair mee te lopen bij de trainersstaf van de jeugdafdeling. 'Daar kom ik later op terug bij PSV', aldus Bouma. 'In elk geval is het mooi te weten dat de mogelijkheid er is.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen