Einde tijdperk Van Gaal bij Oranje: terugblik in cijfers

Reacties

Met de gewonnen strijd om de derde plaats op het WK 2014 is er een einde gekomen aan het tijdperk Louis van Gaal bij Oranje. De Amsterdamse bondscoach zat - verdeeld over twee periodes - tijdens 43 interlands van het Nederlands elftal op de bank.

Einde tijdperk Van Gaal bij Oranje: terugblik in cijfers

● Van Gaal besloot zijn tweede ambtstermijn bij Oranje met een zege (3-0 tegen Brazilië). Daarmee komt het aantal overwinningen van de oefenmeester in de 29 interlands sinds augustus 2012 op achttien, tegen negen gelijke spelen en twee nederlagen.

● Inclusief zijn eerste periode als bondscoach (2000-2001) behelst de totaalbalans van Van Gaal 43 interlands, waarvan er 26 gewonnen werden. Oranje speelde verder dertien keer gelijk en leed maar vier nederlagen.

● In totaal gebruikte Van Gaal tijdens zijn 43 interland 93 verschillende spelers. Van hen stond Van Persie het vaakst op het veld (23 keer). Jeremain Lens, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi en Arjen Robben finishten op 22 duels onder Van Gaal.

● Robin van Persie kroonde zich tot topscorer van Oranje onder het bewind van Van Gaal. De aanvaller van Manchester United maakte in totaal achttien doelpunten, waarvan vier tijdens dit WK. Achter Van Persie zijn Robben (negen goals), Jeremain Lens en Ruud van Nistelrooy (zeven) de meest productieve spelers.

● Oranje slaagde er net niet in de grens van honderd doelpunten te bereiken in de 43 interlands onder Van Gaal. De teller stokte na de 3-0 zege op Brazilië uiteindelijk op 99, goed voor een gemiddelde van 2,30 goals per interland.

● Oranje kreeg onder Van Gaal maar 31 doelpunten tegen. Op een totaal van 43 interlands betekent dat een moyenne van 0,72 tegengoal per duel. Nederland hield in meer dan de helft (22) van alle duels zijn doel schoon.

● Onder Van Gaal verloor Oranje in twee periodes alleen van Portugal (0-2, WK-kwalificatie), Ierland (1-0, WK-kwalificatie), België (4-2, vriendschappelijk) en Frankrijk (2-0, vriendschappelijk). Dat betekent dat slechts 9,30 procent van alle interlands onder Van Gaal in een nederlaag uitmondde.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.