Einde aan ongeslagen reeks verdedigend kwetsbaar AZ

AZ was in eigen huis liefst 26 thuiswedstrijden ongeslagen in de Eredivisie, maar zag zaterdagavond een einde aan die reeks komen tijdens het thuisduel met NEC (0-2). Opvallend is ook het aantal tegendoelpunten voor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek.

Einde aan ongeslagen reeks verdedigend kwetsbaar AZ

Slechts drie clubs in de Eredivisie kregen deze jaargang meer doelpunten tegen dan AZ. Waar de Alkmaarders achttien treffers incasseerden, bleken alleen de defensies van FC Groningen (19), NAC Breda (20) en VVV-Venlo (24) dit seizoen brozer dan die van AZ.

Dat is opvallend, aangezien de club uit Noord-Holland afgelopen seizoen de minst gepasseerde verdediging in de Eredivisie had. In 34 wedstrijden kreeg AZ 35 doelpunten tegen, gemiddeld 1,03 treffers per wedstrijd. In de huidige jaargang incasseerde doelman Esteban Alvarado gemiddeld twee doelpunten per duel.

Ook tegen NEC moest de keeper uit Costa Rica twee keer vissen, waardoor AZ voor het eerst sinds 12 februari 2011 op eigen veld een nederlaag leed. PSV won die zaterdag met 4-0 in Alkmaar, waarna een reeks van 26 thuisduels zonder nederlaag volgde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's