Eigen goal helpt Antwerp en Van Bommel aan goede start

Reacties

Kampioen Antwerp FC is met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Het team van Mark van Bommel had het lastig met Cercle Brugge en werd geholpen door een eigen goal.

Eigen goal helpt Antwerp en Van Bommel aan goede start
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 0
Cercle Brugge
Cercle Brugge

Vorig seizoen bood Cercle Brugge al veel weerstand in Antwerpen. De thuisploeg kwam toen na een 0-1 achterstand in de 72ste minuut pas op gelijke hoogte door een eigen goal van Boris Popovic, waarna Toby Alderweireld het winnende doelpunt maakte. Zondagmiddag was het Jesper Daland die Antwerp onbedoeld hielp met een eigen goal. Na een sprint en tikje breed van buitenspeler Jacob Ondrejka gleed de Noorse verdediger de bal ongelukkig in eigen doel (1-0).

Zoals aangestipt had Antwerp het niet makkelijk met de bezoekers uit Brugge. Antwerp-doelman Jean Butez werd een aantal keer getest en aan de andere kant liet Vincent Janssen na ruim een uur na de marge te verdubbelen. De spits was in de basis gestart, net als Gyrano Kerk. Jurgen Ekkelenkamp ontbrak vanwege een blessure en Van Bommel kon nog geen beroep doen op de op de wedstrijddag gepresenteerde aanwinst Chidera Ejuke. Bij de bezoekers ontbrak Feyenoord-target Ayase Ueda.

Antwerp bleef achterin overeind en trok de 1-0 voorsprong over de streep. Zondagavond is met Club Brugge een andere titelkandidaat aan zet, in eigen huis tegen KV Mechelen (aftrap 18.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.