Effectieve Lewandowski prooi voor gehele Europese top

Robert Lewandowski heeft dinsdag in de Champions League tegen Málaga zijn toch al aardige doelpuntenmoyenne verder opgevijzeld. De 1-1 van de Poolse spits van Borussia Dortmund was alweer zijn vijftiende goal in de afgelopen zestien wedstrijden. Een persoonlijk record is binnen handbereik.

Effectieve Lewandowski prooi voor gehele Europese top

Met zijn treffer in de veertigste minuut maakte hij de openingsgoal van Málaga-middenvelder Joaquín ongedaan. Lewandowski kreeg de bal met een fenomenale hakbal aangeleverd door Marco Reus en bleef bij de afronding ijzingwekkend koel.

Die goal is tekenend voor de vorm waarin de 24-jarige Poolse aanvaller verkeert. Na de winterstop ging er nog geen competitietreffen met Lewandowski voorbij zonder een doelpunt van hem. In de veertien duels in totaal na de onderbreking (dertien goals) liet hij alleen na te scoren tegen Bayern München (kwartfinale DFB Pokal, 1-0 verlies) en Málaga (heenwedstrijd kwartfinale Champions League, 0-0). Twee Bundesliga-duels moest hij laten schieten wegens een schorsing. Hij staat inmiddels op vijftien goals in de afgelopen zestien duels voor zijn club. Zijn seizoenstotaal voor Dortmund staat op 29 goals in 43 officiële wedstrijden. Vorig voetbaljaar sloot hij af met dertig goals - een persoonlijk record - en dus ligt met nog met minimaal acht wedstrijden voor de boeg (zes in de competitie en in elk geval twee in de Champions League) een nieuw persoonlijk record binnen handbereik van Lewandowski.

TransferDe trefzekerheid van de spits zwengelde de geruchtencarrousel in combinatie met de spaak gelopen contractonderhandelingen flink aan. In Duitse media verschenen hardnekkige geruchten over een transfer naar de kersverse landskampioen Bayern München, terwijl ook andere Europese topclubs worden genoemd in relatie tot de schotvaardige Pool.

Club en speler kwamen geen contractverlenging van de nu tot medio 2014 lopende verbintenis overeen, waardoor een verkoop deze zomer een voor de hand liggende optie lijkt. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke gaf niettemin aan te verwachten dat de spits zijn contract uitdient.

Zijn doelpunt tegen Málaga kan de interesse van Bayern en andere clubs nieuw leven inblazen. De spits zelf had het dinsdag na afloop liever over de wedstrijd, die flinke indruk op hem had gemaakt. 'Het is niet onder woorden te brengen, wat er is gebeurd. Het was een ongelooflijke wedstrijd met een chaotisch en voor ons goed einde. Voor de toeschouwers moet het geweldig zijn geweest. Voor ons werd het pas leuk toen we de 3-2 maakten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen