Lewandowski schiet 48 jaar oud record uit de boeken

Robert Lewandowski heeft bij Borussia Dortmund een clubrecord op zijn naam gezet. Met zijn twee treffers tegen SC Freiburg (5-1) heeft hij nu acht Bundesliga-duels op rij gescoord.

Lewandowski schiet daardoor Timo Konietzka uit de geschiedenisboeken van de club. De Duitse centrumspits had het record sinds 1964/65 in handen, toen hij zeven wedstrijden op rij scoorde in de competitie.

Een Bundesliga-record ligt voor Lewandowski overigens nog niet binnen handbereik. Dat is in handen van Gerd Müller, die in het seizoen 1969/70 namens Bayern München zestien duels achtereen minimaal een keer scoorde.

Kort voor rust had Lewandowski zijn mijlpaal al bereikt. De aanvaller had een belangrijk aandeel in de ommekeer voor Dortmund tegen Freiburg, die in een paar minuten plaatsvond. Hij verzorgde vier minuten voor de onderbreking de gelijkmaker, om op slag van rust al de 3-1 binnen te werken. Even daarvoor had Nuri Sahin Dortmund al op voorsprong gezet.

Ondanks zijn record was de Poolse international vooral erg onder de indruk van het spel van zijn ploeg, met name van dat in de fase voor rust. 'Ik heb BVB-geschiedenis geschreven. De laatste vijf minuten voor rust waren fenomenaal en de tweede helft hebben we ook erg sterk gespeeld.'

Door twee goals voor zijn rekening te nemen heeft Lewandowski, wiens toekomst veelvuldig onderwerp van gesprek is, nu negentien keer gescoord in 23 competitiewedstrijden voor de regerend landskampioen. Ondanks zijn trefzekerheid lijkt een nieuwe landstitel aan de neus van Dortmund voorbij te gaan: het heeft met nog acht wedstrijden op het programma twintig punten achterstand op lijstaanvoerder Bayern München.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.