Effectief Noorwegen schakelt Engeland uit op jeugd-EK

Jong Noorwegen heeft Jong Engeland tijdens het jeugd-EK in Israël met 3-1 verslagen. In Petach Tikva verloren de Engelsen zodoende voor de tweede keer op rij, terwijl voor de Noren de perspectieven op het behalen van de halve finale gunstig zijn. Engeland is door de tweede nederlaag op rij al uitgeschakeld.

Effectief Noorwegen schakelt Engeland uit op jeugd-EK

Na de 1-0 nederlaag tegen Italië had de Engelse bondscoach Stuart Pearce zijn elftal flink door elkaar gehusseld. Zo liet hij Wilfried Zaha, die volgend seizoen bij Manchester United zijn kunsten zal vertonen, in de spits starten. Effect had het niet tegen de Noren, die met Omar Elabdellaoui (ex-Feyenoord), Harmeet Singh (Feyenoord) en Marcus Pedersen (Vitesse verhuurde hem dit seizoen aan Odense BK) in de basis speelden.

Na vijftien minuten opende Fredrik Semb Berge (foto) de score. Hij zag hoe een bal na een corner smoorde in het Engelse zestienmetergebied en kon de bal enigszins gelukkig met de arm meenemen om vervolgens uit de draai raak te schieten.

Na ruim een halfuur was het al 0-2. Jo Inge Berget schoot de bal hard in de lange hoek. Hij werd handig bediend door Havard Nielsen. Omdat een kopgoal van Steven Caulker terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel, was dat ook de ruststand.

Zeven minuten na rust waren het opnieuw de Noren die mochten juichen. Na een knappe actie van Pedersen schoot Magnus Wolff Eikrem de bal snoeihard via de onderkant van de lat raak. Engeland maakte het via een benutte strafschop van Craig Dawson, hij was zelf omver geduwd door Semb Berge, nog wel spannend. Maar verder dan 3-1 lieten de Noren het niet komen.

Na vanavond staan de Noren op vier punten, aangezien Singh woensdag op de valreep nog een puntje uit het vuur sleepte tegen Jong Israël. Bovendien heeft de Noorse bondscoach Tor Ole Skullerud inmiddels de beschikking over de nodige A-internationals, die vrijdag met de hoofdmacht van Noorwegen met 1-1 gelijkspeelden tegen Albanië in een WK-kwalificatiewedstrijd. Een van hen was Markus Henriksen. De AZ-middenvelder hoefde in Petach Tikva niet op te draven. Vanavond treffen in Groep A Italië en Israël elkaar.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen