Eerste puntenverlies Galatasaray bij debuut De Jong

Reacties

Nigel de Jong heeft bij zijn debuut voor Galatasaray het eerste puntenverlies niet kunnen voorkomen. Het uitduel met Kayserispor eindigde in 1-1. Dat de van Los Angeles Galaxy overgenomen middenvelder na rust inviel, veranderde daar niets aan.

Eerste puntenverlies Galatasaray bij debuut De Jong

Galatasaray nam voor de interlandperiode afstand van de titelconcurrenten Besiktas en Fenerbahçe door zijn eerste twee competitieduels te winnen. Tegen Kayserispor lag de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink al snel op koers voor de derde zege op rij. Yasin Öztekin schoot van dichtbij raak in de veertiende minuut na goed voorbereidend werk van Bruma.

Mede doordat Wesley Sneijder ondanks enkele gevaarlijke voorzetten en schoten van afstand geen beslissende rol kon spelen, moest Galatasaray toch genoegen nemen met een 1-1 ruststand. Vijf minuten voor de pauze maakte Welliton gelijk. Olde Riekerink besloot om De Jong bij het begin van de tweede helft te laten debuteren, maar haalde zijn landgenoot vlak voor tijd ook weer naar de kant voor Hamit Altintop.

Zonder resultaat. Met name de deze zomer met PSV in verband gebrachte Bruma was in de tweede helft gevaarlijk, maar de vleugelspits had de winnende goal niet op zijn schoen. Sneijder zag een schot van afstand naast vliegen en wacht dus nog altijd op zijn eerste seizoensgoal voor de Turkse werkgever, waardoor Istanbul Basaksehir de enige club is in Turkije die nog geen punten heeft verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.