Eerste baan als clubtrainer voor Dunga bij Internacional

Carlos Dunga gaat tweeënhalf jaar na zijn vertrek bij de Braziliaanse nationale ploeg aan de slag bij Internacional, de club waar hij in 1980 zijn carrière als speler begon. Het is pas de tweede trainersjob van de inmiddels 49-jarige ex-international, die later vandaag officieel zal worden gepresenteerd.

Eerste baan als clubtrainer voor Dunga bij Internacional

Dunga stapte in juni 2010 na een dienstverband van vier jaar op als bondscoach van Brazilië, dat in de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika onderuit ging tegen de latere finalist Nederland (1-2, foto onder). Sinds die voor de Brazilianen teleurstellende uitschakeling hield Dunga zich op in de relatieve anonimiteit. Pas eind vorig seizoen stelde Dunga zich weer beschikbaar voor een trainersfunctie. In de Braziliaanse media kondigde hij destijds aan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. 'Het is belangrijk de kansen te grijpen die je krijgt. Maar ik kies alleen voor een club waar ik gericht aan een project kan werken.'

Lazio en Fiorentina werden destijds met de aanvoerder van de Braziliaanse wereldkampioenen van 1994 (foto onder) in verband gebracht. Dunga kwam in de hoogtijdagen van zijn carrière vier seizoenen uit voor de club uit Florence. Die ging uiteindelijk echter in zee met Vincenzo Montella.

Een half jaar later heeft Dunga alsnog een nieuwe baan. Internacional is de eerste club waar Dunga als trainer aan de slag gaat. De drievoudig landskampioen was in 1980 ook al de club waar Dunga zijn debuut als profvoetballer maakte. In het seizoen 1999/2000 beëindigde hij zijn actieve spelersloopbaan bij de club uit Porto Alegre.

Bij Internacional treft Dunga met Diego Forlán, Leandro Damião en Juan enkele bekende spelers. De club eindigde afgelopen seizoen als negende in de Braziliaanse competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's