Eenvoudige winst Barcelona bij generale voor Ajax

Mede dankzij twee strafschoppen in de eerste helft heeft Barcelona met 4-0 gewonnen van Granada. Daarmee lijken de Catalanen klaar voor het duel met Ajax van dinsdag in de Champions League.

De afgelopen weken werd Barcelona overvallen door een blessuregolf. Daardoor moest het tegen Granada onder meer Víctor Valdés, Dani Alves, Jordi Alba, Xavi en Lionel Messi missen. Trainer Gerardo Martino koos er daarom voor om met Neymar in de spits te spelen, met Alexis Sánchez en Pedro op de flanken naast hem. Cesc Fabregas nam op het middenveld de plaats van Xavi in.

Voor rust nam Barcelona direct afstand van Granada. In de twintigste en veertigste minuut kende scheidsrechter Antonio Mateu de thuisploeg een strafschop toe, na overtredingen op Fabregas en Andrés Iniesta. De eerste penalty werd feilloos benut door Iniesta, waarna Fabregas de tweede strafschop binnen schoot. In februari 1994 kreeg Barcelona voor het laatst twee penalty’s, die benut werden door Ronald Koeman, in de eerste helft.

Na rust kon Barcelona zijn krachten sparen voor het treffen met Ajax. Een mooie steekbal van Neymar stelde in de 71ste minuut Sánchez in staat de stand naar 3-0 te tillen. Twaalf minuten later werd Neymar naar de kant gehaald en maakte Adama Traoré zijn debuut. Traoré is een zeventienjarige vleugelaanvaller, die afkomstig is uit de eigen opleiding. In de laatste minuut bepaalde Pedro de eindstand op 4-0. Met veertig punten uit veertien competitiewedstrijden blijft Barcelona koploper in Spanje.

Dinsdag gaat Barcelona op bezoek bij Ajax. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in Catalonië in een 4-0 overwinning voor Barcelona, dat al zeker is van een plek bij de laatste zestien in de Champions League.