Arena en Ajax krijgen bezoek van ontmanteld Barcelona

Ajax treedt komende dinsdag aan tegen een heus B-team van Barcelona. De Catalaanse grootmacht heeft in de aanloop naar het Champions League-duel te maken met een stortvloed aan blessures.

Arena en Ajax krijgen bezoek van ontmanteld Barcelona

De Braziliaanse rechtsback Dani Alves (foto) is het nieuwste gezicht in de ziekenboeg. Hij moet zeven tot tien dagen rust houden met een kuitblessure. Daardoor mist hij niet alleen het uitduel met Ajax, maar ook het treffen van zaterdag tegen Granada. Voor het duel van het weekend daarna, met Athletic de Bilbao, is hij een vraagteken.

Ook sterspeler Lionel Messi mist zoals bekend het treffen in Amsterdam door een bovenbeenblessure. Dat geldt ook voor doelman Victor Valdés, die bij de Spaanse nationale ploeg een spierscheuring in zijn kuit opliep en zes weken moet toekijken. Cesc Fabregas en Jordi Alba zijn weliswaar op de weg terug na hun blessureleed, maar het treffen in Amsterdam komt voor hen te vroeg.

Xavi en Cristian Tello kampen eveneens met fysieke klachten en zijn nog onzeker voor het duel met Ajax. Isaac Cuenca, die vorig seizoen werd verhuurd aan Ajax, en Ibrahim Afellay maakten bij Barcelona door blessureleed dit seizoen helemaal nog geen speelminuten. Toch was er ook goed nieuws. Gérard Piqué heeft de groepstraining inmiddels hervat.

Voor Barcelona staat dinsdag niets meer op het spel. De ploeg van trainer Tata Martino is reeds geplaatst voor de knock-out-fase. In Spanje is de Catalaanse grootmacht soeverein koploper met twaalf zeges en één gelijkspel uit de eerste dertien optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen