Eduardo verkiest Shakhtar boven langer verblijf in Rio

Reacties

Eduardo da Silva keert een jaar na zijn vertrek naar Flamengo terug bij Shakhtar Donetsk, zo heeft die club via Twitter bevestigd. De 32-jarige Kroatische international heeft zijn contract bij de Braziliaanse club laten ontbinden om weer in Oekraïne te kunnen spelen.

Eduardo verkiest Shakhtar boven langer verblijf in Rio

Vorig jaar verliet Eduardo Shakhtar na vier seizoenen om in zijn geboortestad Rio de Janeiro te gaan voetballen. Voor Flamengo kwam de tot Kroaat genaturaliseerde Braziliaan het afgelopen jaar tot tien goals in 27 Serie A-duels. Desondanks wilde de linksbenige aanvaller een half jaar voor het aflopen van zijn contract vertrekken.

De voor de hand liggende bestemming was Shakhtar Donetsk. Die club telde in 2010 nog zeven miljoen euro voor Eduardo neer, nadat hij bij Arsenal in drie jaar nooit echt uit de verf was gekomen. Bij de negenvoudig kampioen van Oekraïne voelde hij zich aan de zijde van talloze Brazilianen en landgenoot Darijo Srna meer thuis, wat zich vertaalde in 36 treffers in 114 duels.

Doordat de bij Dinamo Zagreb doorgebroken Eduardo – in 2006/07 maakte hij alleen in competitieverband al 34 doelpunten in 32 optredens voor de Kroaten – terugkeert zit trainer Mircea Lucescu weer wat ruimer in zijn aanvallers. Onlangs werden Douglas Costa en Luiz Adriano verkocht aan respectievelijk Bayern München en AC Milan. Middenvelder Fernando vertrok naar Sampdoria.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.