Dybala eist hoofdrol op en leidt Juventus naar knock-outfase

Juventus heeft zich dinsdag verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri versloeg aan de hand van Paulo Dybala Zenit Sint-Petersburg en stelde zo overwintering in het miljardenbal veilig.

Juventus
Juventus
4 - 2
Zenit Sint-Petersburg

Met Matthijs de Ligt in de basis kende Juve een fijne start tegen Zenit. De club uit Turijn won de eerste drie groepsduels ook al en kwam dankzij Dybala ook in de vierde op voorsprong. De aanvaller die kort daarvoor de paal raakte, schoot na twaalf minuten raak nadat De Ligt er niet in slaagde om vanuit een corner met zijn hoofd te scoren.

De pech voor Juventus was dat Zenit met wat geluk langszij kwam. Voormalig Vitesse-speler Vyacheslav Karavaev schoot de bal richting het strafschopgebied van de thuisploeg, waar Leonardo Bonucci de bal met zijn hoofd toucheerde en in het doel zag vliegen. Het was pas de eerste tegentreffer voor Juventus in de groepsfase.

Nadat voor rust een doelpunt van Álvaro Morata niet doorging vanwege buitenspel leek het er in de tweede helft op dat Dybala een grote kans op zijn tweede goal van de avond om zeep hielp. De bal ging op de stip na een overtreding op Federico Chiesa, maar Dybala schoot naast. Scheidsrechter Alejandro Hernández constateerde echter dat de spelers van Zenit te vroeg inliepen, waardoor Dybala een nieuwe poging mocht wagen. Nu was het wel raak: 2-1.

Later in de tweede helft liep Juventus verder uit. Dat gebeurde allereerst via Chiesa, die de defensie van Zenit te slim af was met een schijnbeweging en de bal vervolgens met links in het doel schoot. Morata pikte daarna alsnog zijn doelpunt mee. Dybala pikte de bal op na geklungel achterin bij de bezoekers en bediende de Spanjaard, die koeltjes afrondde voor 4-1. Zenit deed in de slotfase nog wel iets terug via Sardar Azmoun, maar verder dan dat kwam de ploeg niet. Zo boekte Juve een vierde zege in deze groepsfase.