Ambitieus Al-Hilal rondt zijn grootste transfer ooit af

Reacties

Al-Hilal krijgt Kylian Mbappé waarschijnlijk niet, maar presenteert wel alvast een andere topversterking. De club neemt Malcom over van Zenit Sint-Petersburg. Kosten: ongeveer zestig miljoen euro.

Ambitieus Al-Hilal rondt zijn grootste transfer ooit af
© Pro Shots

Door 23 doelpunten en zeven assists in 27 wedstrijden was Malcom een topdoelwit van meerdere clubs, maar de Braziliaan kiest voor het grote geld van Al-Hilal. De clubs zijn het eens geworden over een transfersom van naar verluidt zestig miljoen euro. Dat kan door bonussen zelfs nog verder oplopen.

Met deze afkoopsom is Malcom de duurste aankoop ooit van Al-Hilal. Het oude record stond op naam van Rúben Neves, die eerder deze maand werd gekocht van Wolverhampton Wanderers. Hij kostte 55 miljoen euro. Ook voor Sergej Milinkovic-Savic (veertig miljoen) en Kalidou Koulibaly (23 miljoen) heeft Al-Hilal deze zomer al veel betaald.

Malcom (26) maakte furore bij Girondins Bordeaux en werd vervolgens voor maar liefst veertig miljoen euro verkocht aan Barcelona. In Catalonië brak hij weinig potten, maar bij Zenit was Malcom al snel de belangrijkste speler. Zijn contract liep daar nog vier jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.