Dutt: 'Normaliter geen schijn van kans tijdens return'

Barcelona staat zo goed als zeker in de kwartfinale van de Champions League. De Spaanse titelverdediger won het heenduel in Leverkusen met 3-1 van Bayer. Pep Guardiola, coach van de Catalanen rekent zich nog niet rijk. Zijn opponent Robin Dutt van de Duitse club heeft het idee dat er meer in zat.

'Defensief speelden we de eerste helft uitstekend, maar we toonden teveel respect voor Barcelona', liet Dutt weten na afloop van de wedstrijd. 'In de tweede helft was het een totaal ander verhaal. Tijdens de rust heb ik mijn spelers gevraagd om meer initiatief te nemen en meer in de wedstrijd te komen. Vervolgens waren we een kwartier lang de betere ploeg en bezorgden we Barça problemen. In de return hebben we normaliter geen schijn van kans, maar je weet het nooit.'

'Duitse ploegen bezorgen je altijd problemen. Hoe slecht ze ook spelen, ergens in de wedstrijd pikken ze het opeens op', was de eerste reactie van Guardiola op de wedstrijd. 'Bayer is een ploeg met veel lengte en ze spelen vaak de lange bal naar gevaarlijke plekken. We moeten oppassen in de return. Als we een doelpunt tegen krijgen, kan het zomaar een heel erg lastig verhaal gaan worden.'

De eerste twee Barcelona-treffers kwamen van de voet van Alexis Sánchez. 'Ik ben erg blij voor hem. Het is zo'n bescheiden jongen', was Guardiola blij voor zijn Chileense aanvaller die afgelopen zomer overkwam van Udinese. 'Hij werkt altijd keihard voor de ploeg en scoort veel. Hij maakt altijd veel ruimte voor anderen op het veld. Zijn loopacties zijn werkelijk fantastisch.' Foto: VI Images