Dury: 'Zelfs een eer dat we tegen PSV hebben gespeeld'

Francky Dury heeft zich net als vorige week uiterst lovend uitgelaten over PSV. Na de 2-0 nederlaag van acht dagen geleden verloor Zulte Waregem nu op Belgische bodem met 3-0. De coach van Essevee vond dat er niets was af te dingen op het resultaat over twee duels.

Dury: 'Zelfs een eer dat we tegen PSV hebben gespeeld'

'Ze hebben echt een héél sterke ploeg. Ze spelen op een niveau dat ik in België niet veel zie. En vorig seizoen zeker niet gezien heb. PSV heeft techniek, snelheid, noem maar op. Ze winnen uiteindelijk met 5-0 over twee duels en dat is niet overdreven. Die ploeg heeft echt een grote indruk op me nagelaten. Ik vind het zelfs een eer dat we tegen hen gespeeld hebben', aldus Dury kort na afloop van de tweede confrontatie in de derde voorronde van de Champions League.

De coach van Zulte meende dat zijn ploeg beter voor de dag kwam dan in Eindhoven. 'De 2-0-nederlaag in Eindhoven heb ik wel drie keer teruggekeken op tv. Tachtig procent van hun kansen creëerden ze toen omdat ze heel sterk in het duel verdedigden en pijlsnel omschakelden. Dat hebben we nu niet meer toegelaten. We speelden zélf agressiever en hielden goed druk op de bal. In de eerste helft liep het echt goed.'

Dury: 'Na rust bleef ons doel snel op zoek gaan naar die 1-0. Wie weet wat er gebeurt, zeiden we tegen elkaar in de kleedkamer. Toen volgde helaas plots die koude douche met die rode kaart en de strafschop. Maar na de 0-1 hebben we wel nog ons hart getoond. Ik ben echt trots op mijn team.'

'Voor ons zijn dit leermomenten, hè. We moeten hier simpelweg lessen uit trekken voor de Belgische competitie. Dát is ons niveau. Hopelijk is onze volgende tegenstander van een minder kaliber. Dan hebben we misschien kansen', besluit Dury.

Waar Zulte zich zal moeten kwalificeren voor de Europa League is PSV maar één ronde verwijderd van de Champions League. Daarin zal AC Milan, Arsenal, Olympique Lyon, Schalke 04 of Zenit Sint-Petersburg de tegenstander zijn.

Bekijk hier al onze video's