Dumfries laat zich zien in aanloop naar topduels

Reacties

Denzel Dumfries heeft met een mooie assist zijn bijdrage geleverd aan de zege van Internazionale op Udinese. Man of the Match werd de Oranje-international daarmee niet. Joaquín Correa groeide met twee treffers uit tot gevierde man.

Dumfries laat zich zien in aanloop naar topduels
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 0
Udinese
Udinese

In het Giuseppe Meazza kreeg Dumfries pas voor de derde keer in elf Serie A-duels een basisplek. Dat gold niet voor Stefan de Vrij, die met het oog op de zware duels die nog komen wat rust werd gegund. In het eerste uur lukte het Inter niet om echt door te drukken, terwijl Udinese na wat gevaar in de openingsfase ook niet echt gevaarlijk werd.

Dumfries toonde zich wel actief. Hij stoomde voortdurend op aan de rechterflank en vroeg in het eerste bedrijf na een poging van Edin Dzeko om een penalty omdat hij naar de grond zou zijn getrokken bij de rebound. Arbiter Juan Luca Sacchi bleek niet gevoelig voor de smeekbede.

De ban werd gebroken na een uur. Correa dribbelde naar binnen en Udinese-aanvoerder Bram Nuytinck kon hem alleen volgen. Het schot in de korte hoek was even dodelijk als precies: 1-0. Kort na die goal dook Dumfries nog maar eens op voor het Udinese-doel, maar ook nu was een rebound niet aan hem besteed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk had de Nederlander, aan wie toch al werd getwijfeld de afgelopen weken, toch nog zijn aandeel in het slotakkoord. Na andermaal te zijn doorgebroken op rechts hield hij het overzicht en legde hij de bal terug op Correa. De Argentijnse international schoot de bal fraai in de bovenhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase leek Udinese nog wel via Gerard Deulofeu de 2-1 te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel voorafgaand aan zijn poging afgekeurd. Het kwam de Spanjaard op een flink standje van de arbiter te staan toen hij dat terechte besluit in twijfel trok. Uiteindelijk hield de ploeg van Simone Inzaghi de 2-0 voorsprong dus vast, waardoor het in het kielzog van de zo goed aan het seizoen begonnen toptwee blijft. AC Milan en Napoli lieten immers maar twee punten liggen in de eerste tien duels. Stefan de Vrij bleef, net als Marvin Zeegelaar bij Udinese, negentig minuten op de bank.

De centrale verdediger zal in de komende duels nog volop aan de bak moeten. Woensdag moet Inter in de Champions League aantreden op bezoek bij FC Sheriff, waarna in de competitie AC Milan wacht. Na de interlandbreak staat vervolgens het thuisduel met Napoli op het menu. In aanloop naar die belangrijke duels heeft Dumfries zich in ieder geval van zijn goede kant laten zien.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.