Duitsland zonder Reus naar Brazilië

Reacties

Marco Reus mist het WK. De aanvaller van Duitsland en Borussia Dortmund liep in het oefenduel met Armenië van vrijdagavond (6-1) een enkelblessure op.

Duitsland zonder Reus naar Brazilië

'Dit is een enorme klap voor Marco en voor ons', aldus bondscoach Joachim Löw. 'Marco verkeerde in geweldige vorm en hij speelde een belangrijke rol in mijn plannen voor het WK.'

Löw maakte een verrassende keuze door Shkodran Mustafi van Sampdoria op te roepen als vervanger van Reus. Mustafi is namelijk een centrale verdediger. Duitse media rekenden op de keuze voor Kevin Volland, aanvaller van 1899 Hoffenheim.

'Er was geen noodzaak om een directe vervanger voor Marco op te roepen', legt Löw uit. 'We hebben voor de posities achter de spits genoeg keuze. Lukas Podolski, André Schürrle, Mario Götze, Thomas Möller, Mesut Özil, Julian Draxler en Toni Kroos kunnen daar allemaal spelen. Daarom heb ik voor een extra verdediger gekozen. Shkodran heeft het namelijk geweldig gedaan toen hij bij de voorselectie zat.'

Duitsland speelt op maandag 16 juni zijn eerste WK-duel. Portugal is dan de tegenstander in Salvador.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.