Uitvallen Reus werpt schaduw over Duitse zesklapper

Hoewel Duitsland met een 6-1 overwinning op Armenië een uitstekende generale repetitie heeft beleefd voor het WK in Brazilië, stond het oefenduel in Mainz toch vooral in het teken van het geblesseerd uitvallen van Marco Reus. De vleugelspits van Borussia Dortmund dreigt de volgende ster te worden die de naderende mondiale eindronde mist.

Colombia en Frankrijk zagen deze week Radamel Falcao en Franck Ribéry al afhaken door blessureleed, terwijl Luis Suarez (Uruguay) en Cristiano Ronaldo (Portugal) ook worstelen met fysieke ongemakken. Reus lijkt zich bij dat rijtje prominente WK-gangers te voegen. Na 45 minuten ging hij naar de kant met een ogenschijnlijk serieuze enkelblessure (foto).

Het was sowieso al niet de avond van Reus, want in de eerste helft had hij tot twee keer toe de score kunnen openen. Oog in oog met de Armeense doelman Roman Berezovski lukte dat niet. Eerst zag hij een inzet van de lijn gehaald na een uitstekende pass van gelegenheidsspits Thomas Müller, later stond Berezovski zelf een doelpunt in de weg.

Hakbal
Na rust begon de Duitse voetbalmachine bij vlagen echt te lopen. André Schürrle brak de ban zeven minuten na rust met een hakbal achter zijn standbeen. Na de gelijkmaker van Henrikh Mkhtitaryan uit een strafschop liep de steeds soepeler spelende Mannschaft in de laatste twintig minuten uit naar een 6-1 overwinning dankzij treffers van Lukas Podolski, Benedikt Höwedes, Miroslav Klose en Mario Götze (twee keer).

Voor Klose betekende het dat hij nog voor de start van het WK Gerd Müller definitief onttroonde als Duits topscorer aller tijden. De teller van de 35-jarige spits staat nu op 69 interlandgoals. Voor Miro waren het zijn eerste minuten in aanloop naar het WK. Ook Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger lieten hun blessureleed definitief achter zich door speelminuten te maken.

Daarmee reist van de vaste basiskrachten alleen doelman Manuel Neuer af naar Brazilië zonder speelminuten. Roman Weidenfeller nam de honneurs tegen Armenië waar. Het blijft afwachten of de sluitpost van Bayern München op 16 juni tegen Portugal onder de lat staat. En dan is het natuurlijk nog de vraag of Reus met Duitsland meekan naar Brazilië.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.