Duitsland volgende bestemming voor Barcelona in Europa League

Reacties

Barcelona krijgt in de jacht op het Europese succes te maken met Eintracht Frankfurt. De loting voor het vervolg van de Europa League heeft meer interessante affiches opgeleverd.

Duitsland volgende bestemming voor Barcelona in Europa League
© Pro Shots

De Europa League biedt Barcelona een kans het hectische seizoen met een prijs af te sluiten. Bovendien is de winst van deze Europese beker ook een toegangsbewijs voor de Champions League, in het geval dat via La Liga te hoog gegrepen is. Want op dat niveau wil Xavi met de Catalaanse grootmacht zo snel mogelijk weer acteren.

Na de uitschakeling in de Champions League werd deze week Galatasaray als opponent op het tweede niveau in Europa aan de kant gezet. In de kwartfinale wacht Eintracht Frankfurt als volgende tegenstander, zo werd duidelijk bij de loting in Nyon. De Duitsers rekenden deze week af met Real Betis.

SC Braga, dat verrassende AS Monaco versloeg, wacht een dubbele ontmoeting met Rangers FC. Het resultaat van de Portugese club is voor Nederland van belang voor de positie op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Rangers-trainer Giovanni van Bronckhorst kan zijn land dus een goede dienst bewijzen, zoals Peter Bosz dat eerder deed tegen FC Porto. Nu wacht hem met Lyon een confrontatie met West Ham United.

Voor het Nederlands getinte Atalanta Bergamo wacht een volgende Duitse opponent. Na Bayer Leverkusen is RB Leipzig de tegenstander in de kwartfinale.

Barcelona weet ook welke ploeg het treft bij een succes tegen Frankfurt, want bij het doorloten kwam de winnaar van het dubbele duel West Ham United-Olympique Lyon uit de bus als opponent. De winnaar van Braga-Rangers speelt in de halve finale tegen de winnaar van Leipzig-Atalanta.

De kwartfinales worden gespeeld op 7 en 14 april. De halve finales staan op het programma voor 28 april en 5 mei. Bijna twee weken daarna – 18 mei – wordt de finale in Sevilla gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kwartfinales:
RB Leipzig - Atalanta Bergamo
Eintracht Frankfurt - Barcelona
West Ham United - Olympique Lyon
SC Braga - Rangers FC
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.