Duitsland doorbreekt zes jaar lange dominantie Spanje

Reacties

Spanje heeft niet alleen het vriendschappelijke duel met regerend wereldkampioen Duitsland (1-0) verloren, maar moest ook voor het eerst sinds lange de regie uit handen geven.

Duitsland doorbreekt zes jaar lange dominantie Spanje

De ploeg van de succesvolle bondscoach Vicente del Bosque had dinsdagavond voor het eerst sinds zes jaar minder balbezit dan de tegenstander. In de voorgaande 86 wedstrijden was Spanje steeds de baas op basis van balbezit.

Dit keer voerde Duitsland de boventoon. Spanje had 47% balbezit, terwijl de Duitsers de resterende 53% aan de bal waren. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS woensdagochtend. Die Mannschaft won dankzij de late treffer van Toni Kroos met minimaal verschil. Nogmaals een signaal dat de Spanjaarden niet langer onaantastbaar zijn.

Rampjaar
Spanje sluit het rampjaar 2014 met de nederlaag in Vigo af in stijl. Voorafgaand aan het WK van afgelopen zomer won La Roja sinds 2008 tweemaal het EK en één keer het WK. Een ongekend succes waar onder meer Nederland een einde maakte. In Brazilië ging het roemloos ten onder in de groepsfase. Spanje verloor van Oranje (5-1) en Chili (2-0), terwijl het laatste groepsduel met Australië (3-0) werd gewonnen.

Jochaim Löw was na afloop vooral verheugd met het verdedigende optreden van zijn ploeg. 'We misten heel wat vaste waarden. Daarom mogen we blij zijn', aldus de Duitse bondscoach. 'Ik kan geen betere manier bedenken om het jaar zo af te sluiten. Al blijven er natuurlijk altijd verbeterpunten.'

Del Bosque sprak woorden van gelijke strekking. 'De wedstrijd ging gelijk op, maar zij wonnen door een mooie goal. De toekomst ziet er evenwel goed uit voor ons. Mensen moeten namelijk niet vergeten dat Spanje in een overgangssituatie zit', besloot de Spaanse bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.