Duitsers kiezen met fitte aanjager Holtby voor offensief

Lewis Holtby kan naar eigen zeggen zonder problemen in actie komen tegen Jong Oranje. Woensdag waren er nog twijfels over de inzetbaarheid van de 22-jarige aanvoerder van Jong Duitsland, dat het EK onder-21 donderdagavond om 20.30 start tegen het keurkorps van Cor Pot.

Duitsers kiezen met fitte aanjager Holtby voor offensief

Holtby kon door hamstringklachten niet meedoen aan de Duitse training van dinsdag, maar die problemen zijn uit de wereld. 'Ik heb er zin in, niemand hoeft zich zorgen te maken om mij', vertelde Holtby tijdens de persconferentie voorafgaand aan het groepsduel van donderdagavond.

Bondscoach Rainer Adrion kondigde aan dat zijn ploeg zich, met Holtby als aanjager, niet zal ingraven tegen Nederland. 'We zullen de wedstrijd niet voorzichtig benaderen. We hebben nu eenmaal een aanvallende speelstijl. We zullen ons zeker niet achteruit laten drukken.'

'Natuurlijk weten we dat zij getalenteerde aanvallers hebben, die met dribbels en snelheid kunnen profiteren van grote ruimtes. Maar we hebben veel gescoord tijdens de kwalificatiereeks. We zijn altijd in staat om het net vaak te vinden, dus ook hier', aldus de optimistische Adrion.

Waar over het meespelen van Holtby geen discussie meer is, geldt dat niet voor Sead Kolasinac. De negentienjarige linksback van Schalke 04 kampt met knieklachten en kon woensdag tijdens de afsluitende training alleen wat loopwerk verrichten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen