'Duidelijk dat Messi, Suarez en Neymar niet zelfzuchtig zijn'

Luis Enrique is zeer te spreken over de sociaal ingestelde Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Ook in de Champions League-return tegen Bayern München maakten zij het verschil voor Barcelona.

In de heenwedstrijd bepaalden Messi (twee doelpunten) en Neymar de eindstand op 3-0, terwijl de Braziliaan in Duitsland, op aangeven van Suarez, de twee Catalaanse treffers voor zijn rekening nam (3-2 nederlaag Barcelona). Ondanks de nederlaag plaatste de Spaanse topclub zich voor de eindstrijd.

'We zijn gelukkig met het resultaat. We wilden vroeg scoren. In de eerste helft hadden wij de controle, maar na de rust hebben we wat fouten gemaakt', zegt Luis Enrique, die vooral te spreken was over zijn gevreesde aanvalstrio.

'Het is duidelijk dat Messi, Suarez en Neymar niet zelfzuchtig zijn. Ze kijken altijd naar anderen', aldus de Spanjaard. Luis Enrique staat daardoor voor het eerst in een finale als trainer, iets dat hij als speler regelmatig meemaakte. 'Het zal wel even wennen zijn: zo'n finale als trainer.'

De coach was ook te spreken over de aanloop naar de finale. 'Eigenlijk hebben we amper hoeven incasseren, terwijl we toch lastige tegenstanders hebben gehad.' In de achtste finale werd Manchester City opzij gezet, terwijl Paris Saint-Germain en Bayern München de volgende slachtoffers waren op weg naar de finale in Berlijn.