Duels van Oranje Leeuwinnen op WK uitgezonden door NOS

Reacties

De NOS zendt komende zomer alle WK-wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam live uit. Ook de openingswedstrijd en de finale van het toernooi in Canada zijn rechtstreeks te zien bij de publieke omroep.

Duels van Oranje Leeuwinnen op WK uitgezonden door NOS

Eind vorige maand plaatsten de Oranje Leeuwinnen zich via de play-offs tegen Italië voor het eerst in hun historie voor het WK. Afgelopen zaterdag werd de ploeg van bondscoach Roger Reijners bij de loting gekoppeld aan gastland Canada, China en Nieuw-Zeeland.

Het WK begint voor Nederland op de openingsdag (zaterdag 6 juni) tegen Nieuw-Zeeland. Vijf dagen later volgt het duel met China. De wedstrijd tegen gastland Canada betekent op maandag 15 juni de afsluiting van de groepsfase. De finale is op zondag 5 juli.

Omdat China, de vicewereldkampioen van 1999, op de wereldranglijst maar één plaats hoger staat dan de ploeg van Reijners (vijftiende) en Nieuw-Zeeland vier plaatsen lager, behoort een plek bij de laatste zestien zeker tot de mogelijkheden. Alle nummers één en twee en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.