Duels van FC Twente dit seizoen garantie voor doelpunten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Met FC Twente - ADO Den Haag wordt de 'Eredivisie-zaterdag' geopend.

Duels van FC Twente dit seizoen garantie voor doelpunten
Speelronde: 6
Aftrap: zaterdag 17 september, 18.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• FC Twente ging dit Eredivisie-seizoen drie keer onderuit, maar kwam ook twee keer tot winst. Een plaats in de middenmoot is het resultaat. ADO Den Haag staat ondanks de 3-1 nederlaag bij Feyenoord met tien punten nog knap in de subtop.

• Het treffen tussen FC Twente en ADO Den Haag is toe aan de 35ste editie in het kader van de Eredivisie. De bezoekers triomfeerden slechts driemaal en sleepten acht keer een remise uit het vuur. FC Twente kwam 23 keer als winnaar uit de strijd.

• Eén van de drie ADO Den Haag-overwinningen kreeg afgelopen seizoen gestalte. De residentieclub zegevierde met 1-4 door treffers van Mike Havenaar, Ruben Schaken, Vito Wormgoor en Édouard Duplan.

• Sinds het begin van het seizoen 2013/14 is FC Twente de favoriete tegenstander van ADO Den Haag. Liefst veertien punten pakte ADO tegen de Tukkers, meer dan tegen welke club ook.

Afgelopen seizoen triomfeerde ADO Den Haag met 1-4 bij FC Twente.
Afgelopen seizoen triomfeerde ADO Den Haag met 1-4 bij FC Twente.

• Met een doelsaldo van negen goals voor en elf treffers tegen heeft FC Twente voorlopig het meest 'spectaculaire doelsaldo' van de Eredivisie. Een gemiddelde wedstrijd van de Tukkers leverde dit seizoen vier treffers op.

• Sinds de jaarwisseling trof FC Twente al 24 keer doel in elf thuiswedstrijden in de Eredivisie. Dat is al één doelpunt meer dan de 'thuisproductie' in 2015.

• Een doelpunt van ADO Den Haag in de Grolsch Veste is bijna gegarandeerd. De club uit de Hofstad trof in zeventien van de laatste achttien uitwedstrijden minimaal eenmaal doel.

• Dit kalenderjaar blokkeerde ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk al dertig schoten in de Eredivisie. Dat zijn er minimaal negen meer dan iedere andere speler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.