Dubbelslag Sterling helpt City aan monsterzege

Manchester City heeft keihard uitgehaald tegen de nationale ploeg van Vietnam: 1-8. Net als David Silva en Aleksandar Kolarov scoorde ook nieuweling Raheem Sterling (foto) twee keer.

The Citizens hadden na iets meer dan een half uur al voor de helft van hun goals gezorgd. Na de openingstreffer van Kolarov uit een vrije trap tekende de van Liverpool overgekomen Sterling met een prachtige geplaatste bal in de verre hoek voor 0-2. Twee minuten daarna schoot David Silva de rebound van zijn eigen inzet - door de keeper op de lat gewerkt - binnen, waarna Sterling een één-tweetje met Kelechi Iheanacho afrondde.

Na rust ging City vrolijk door met doelpunten maken. Kolarov zette de Engelsen middels een penalty op 0-5, David Silva mocht vervolgens ook zijn tweede van de wedstrijd maken. De negentienjarige Spanjaard Marcos Lopes maakte de zevenklapper compleet. Zijn Portugese leeftijdsgenoot José Ángel Pozo zette zijn handtekening onder de 0-8, hetgeen de eindstand leek te worden. In de extra tijd redde Nguyen Van Quyet echter de eer.

Het was voor Manchester City een opsteker na de zware nederlaag (1-4) tegen Real Madrid van afgelopen vrijdag. Eerder won de ploeg al wel van Melbourne City (1-0) en AS Roma (na strafschoppen). Zaterdag kent de ploeg van manager Manuel Pellegrini op bezoek bij VfB Stuttgart de generale repetitie voor de competitie, die voor City op maandag 10 augustus begint met een uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion.