Dubbele gevoelens bij Slot na overwinning in Champions League

Feyenoord is het Champions League-seizoen begonnen met een overwinning, maar zat er niet meer in tegen Celtic? Trainer Arne Slot stelde zichzelf die vraag na afloop.

© Ziggo Sport
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Celtic
Celtic

'Als je van het veld afloopt, gaat er wel door je hoofd heen dat onderling resultaat belangrijk kan zijn aan het einde van de groepsfase. Dan had het tegen negen man een hogere uitslag mogen zijn', vindt Slot bij Ziggo Sport. Toch overheerst uiteindelijk wel de vreugde om de zege. 'Zonder onszelf klein te maken, maar we zijn wel Feyenoord en we zijn niet gewend om Champions League-wedstrijden te winnen.'

Slot was blij met de reactie van Feyenoord, dat in de tweede helft sterker voor de dag kwam. 'Ik vond ons de eerste helft erg onrustig. Ik was blij met de discipline en de inzet, want we hebben weinig weggegeven. Maar het spel aan de bal was zeker niet goed in de eerste helft. Vanaf de start van de tweede helft begonnen we goed. We waren rustiger in de opbouw en daardoor in staat om geduldiger te zijn', analyseert de winnende coach.

De penaltysituatie kwam ook nog kort voorbij. Igor Paixão was oorspronkelijk niet de eerste naam op het penaltylijstje. 'Dávid Hancko was de eerste nemer, maar ze hebben samen overlegd dat Igor zich heel goed voelde. Normaal gesproken is hij heel koel en in zijn aanloop liet hij zien dat hij koel was, maar de strafschop was niet goed ingeschoten. Ik vond ook niet dat hij een heel gelukkige wedstrijd speelde.'

Paixão werd ondersteund door Alireza Jahanbakhsh, die uiteindelijk de 2-0 maakte tegen Celtic. Feyenoord is voorlopig koploper in Groep E van de Champions League en kan toeleven naar De Klassieker tegen Ajax. Die wedstrijd wordt zondag afgewerkt, Slot vermoedt dat de geblesseerd uitgevallen Luka Ivanusec daar niet bij kan zijn.