Droomtransfer lonkt voor MVV-verdediger Kuipers

Reacties

MVV Maastricht-verdediger Nick Kuipers (22) mag hopen op een overstap naar Bolton Wanderers. De Maastrichtenaar probeert manager Neil Lennon van de middenmoter in het Championship, het tweede niveau in Engeland, dit weekend te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Droomtransfer lonkt voor MVV-verdediger Kuipers

Kuipers is uitgenodigd voor een proefperiode, nadat scouts van The Trotters hem eerder al verschillende keren kwamen bekijken in Nederland. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. 'We zouden hem graag langer bij MVV houden', zegt trainer en manager voetbalzaken Ron Elsen namens de laagvlieger in de Jupiler League.

'Maar dat wordt nu vermoedelijk een lastig verhaal. De kans is reëel dat Nick vertrekt, Bolton zit al een tijdje fanatiek achter hem aan. De bal ligt nu bij die club, zij moeten beslissen of ze hem nu al willen aantrekken. In dat geval zullen wij hem natuurlijk niet voor een appel en een ei laten gaan. Nick is een belangrijke waarde voor ons elftal en een jongen met grote mogelijkheden.' Het verbaast Elsen niet dat Bolton al jacht maakt op Kuipers, die ook door een aantal andere Engelse clubs wordt gevolgd.

'Nick is sterk, snel, kan goed koppen en tackelen. Hij heeft een uitstekend karakter. Wel is hij nog veel te onstuimig, dat blijkt ook uit zijn kaartentotaal.' Geen speler in de Jupiler League kreeg in de eerste competitiehelft vaker geel dan de stopper van MVV: acht stuks. 'Maar dat is iets waaraan gewerkt kan worden, net als zijn technische vaardigheden. Dat weten ze bij Bolton ook wel. Nick bezit alle basiselementen die belangrijk zijn voor het Engelse voetbal.'

Bolton Wanderers staat momenteel vijftiende in het Championship, maar beschikt wel over enkele grote namen in de selectie. Zo haalde manager Lennon, die tot en met mei 2014 de eindverantwoordelijk was bij Celtic, onlangs spitsen Emile Heskey en Eidur Gudjohnsen (beiden 36) naar de club. Bolton speelt zaterdag in eigen huis tegen Wigan Athletic in het kader van de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.