MVV verslaat Helmond, Telstar onderuit bij De Treffers

MVV Maastricht heeft zich in een Jupiler League-onderonsje met Helmond Sport na verlenging geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Telstar ging onderuit tegen De Treffers en was daarmee woensdag de enige betaalde voetbalclub die door amateurs werd uitgeschakeld.

MVV Maastricht - Helmond Sport 4-3
MVV wacht in de Jupiler League al drie duels op een zege, maar was woensdag wel te sterk voor Helmond Sport. Tegen de in even slechte vorm verkerende Brabanders stond MVV al bij rust met 2-0 voor. Nick Kuipers kopte raak uit een vrije trap van Bryan Smeets, enkele minuten later knalde Jordy Croux keihard de bal in het net. Helmond Sport stelde daar niets tegenover, tot de 84ste minuut. Met een rake kopbal ontketende Juanito Sequeira een inhaalrace, die nog meer gestalte kreeg met de gelijkmaker van Oumar Diouck.

Een schitterend doelpunt van Ronald Hikspoors, die de bal achter zijn standbeen in de verlenging langs doelman Jamie Watt schoot, leek de definitieve knock-out voor Helmond. Sequeira maakte echter nogmaals gelijk. Toen Niels Vorthoren uit een hoekschop voor 4-3 zorgde was het echt gedaan.

De Treffers - Telstar 2-1
Telstar blameerde zich in Groesbeek tegen De Treffers. De club uit de Topklasse Zondag was alleen in de openingsfase de onderliggende partij, toen Anmar Almubaraki uit een voorzet van Calvin Valies de score opende. In de resterende 110 minuten stonden de Velsenaren echter grotendeels met de rug tegen de muur. Het resulteerde nog voor rust in de 1-1 van Stefan de Jong. In de verlenging groeide Santiago Palacio Macedo uit tot matchwinner.