'Nieuwe Vlaar' mag dromen van Engels avontuur

Reacties

Nick Kuipers wordt nauwlettend in de gaten gehouden door tal van Engelse clubs. De 22-jarige verdediger van MVV Maastricht is in de Engelse media gebombadeerd tot 'de nieuwe Ron Vlaar', maar blijft vooralsnog rustig onder alle aandacht.

'Nieuwe Vlaar' mag dromen van Engels avontuur

'Er is niets concreet, maar ik weet dat een aantal Engelse clubs mij volgt', zegt Kuipers in gesprek met Voetbal International. 'Het heeft alleen nog geen zin om daar nu al bij stil te staan.

Volgens Sky Sports volgen Derby County, Huddersfield Town, Brighton and Hove Albion en Charlton Athletic de verrichtingen van de fysiek sterke verdediger, die de nieuwe Ron Vlaar wordt genoemd. 'Ik heb het gehoord ja. Een hele eer als je vergeleken wordt met zo'n grote speler', meent Kuipers. 'Ron heeft een geweldig WK gespeeld met Oranje. Wij zijn allebei fysiek sterk, maar hij is voetballend wel beter dan ik.'

Of het daadwerkelijk tot een transfer gaat komen naar het beloofde voetballand durft Kuipers niet te zeggen. 'De Championship is fantastisch, meer kan ik er nu niet over zeggen. Ik wil natuurlijk verder als voetballer en Engeland is voor mij een droom. Maar op dit moment sluit ik niets uit, ook MVV of een club uit de Eredivisie niet', besluit de 1 meter 93 lange Kuipers.

Kuipers debuteerde in 2010 al voor MVV, maar brak dit seizoen pas definitief door. De robuuste mandekker speelde alle negen competitieduels mee namens MVV, dat op dit moment de zestiende plaats in de Jupiler League bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.