Droomdebuut voor Ianis Hagi bij Belgische kampioen Genk

Reacties

Ianis Hagi heeft vrijdagavond direct zijn waarde bewezen voor RC Genk. Het Roemeense toptalent kwam deze transferzomer over van FC Viitorul, viel in tijdens de seizoensopening en maakte bij zijn eerste balcontact het winnende doelpunt.

Droomdebuut voor Ianis Hagi bij Belgische kampioen Genk
Genk
Genk
2 - 1
Kortrijk
Kortrijk

Zo werd het toch nog een mooie avond voor Genk, dat in het afgelopen seizoen overtuigend kampioen van België werd en vorige week ten koste van KV Mechelen de Belgische Super Cup (3-0) won. De ploeg van de nieuwe coach Felice Mazzu kende een valse start van het thuisduel met KV Kortrijk, toen Julien De Sart met een fenomenale uithaal voor de 0-1 voor De Kerels zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Genk kreeg na de openingstreffer al snel wat kansen voor de gelijkmaker en kreeg die kort na rust op het scorebord. Benjamin Nygren pegelde uit een rebound de 1-1 binnen. De titelhouder ging vervolgens op zoek naar meer, maar slaagde er lange tijd niet in om een doorbraak te forceren. Onder het toeziend oog van zijn vader Gheorghe, die op de tribune zat, werd Ianis Hagi een kwartier voor tijd in de ploeg gebracht.

Het werd een invalbeurt en een debuut om nooit meer te vergeten voor de twintigjarige middenvelder. Junya Ito zette goed door en kreeg de bal bij Hagi, die met zijn eerste balcontact in de Belgische Jupiler Pro League direct scoorde. Kortrijk slaagde er niet in om nog wat terug te doen en zo werd Hagi, die voor zijn vertrek naar Genk ook nog in verband werd gebracht met Ajax, de matchwinner. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.