Veelbesproken KV Mechelen moet Super Cup aan Genk laten

Reacties

RC Genk heeft zaterdag beslag gelegd op de Belgische Super Cup. De veelbesproken bekerwinnaar KV Mechelen moest hoofd buigen.

Veelbesproken KV Mechelen moet Super Cup aan Genk laten

Een schrale troost of een lange neus, voor KV Mechelen was de strijd om de Belgische Super Cup in elk geval een mooie afsluiter van de hectische week. Daarin kreeg de club even hoop dat het als bekerwinnaar een Europees ticket had om vervolgens te moeten constateren dat het Belgisch Sporttribunaal (BAS) er alsnog een streep doorzette.

De beslissing van het BAS, dat oordeelde naar aanleiding van het onderzoek naar matchfixing, markeerde het einde van een onzekere zomer. Daarin was ook onduidelijk of het gepromoveerde KV Mechelen wel op het hoogste niveau mocht acteren. De sanctie – geen Europa League en geen Croky Cup-deelname – bleek geen gevolgen te hebben voor de deelname aan de Pro League.

In de onzekere tijden was wel zeker dat KV Mechelen al bekerwinnaar een gooi mocht doen naar de Belgische Super Cup. Kampioen RC Genk bleek echter een te groot obstakel voor Malinwa om voor het eerst in de clubhistorie beslag te leggen op deze prijs.

Sébastien Dewaest was de beul voor KV Mechelen. In de veertiende minuut was hij attent toen de Nederlandse keeper Michael Verrips geen afdoende antwoord had op een vrije trap van Manuel Benson. Een half uur voor tijd kreeg de Genk-aanvoerder de ruimte de 2-0 op het scorebord te koppen.

Het bleek daarna een te grote opgave voor Mechelen om die achterstand nog weg te werken. Genk kon na de 2-0 de wedstrijd rustig uitspelen zonder problemen, zodat de Nederlanders binnen de lijnen - naast Verrips ook Arjan Swinkels en Lucas Bijker – als verliezers van het veld moesten stapten. In de 83ste minuut maakte invaller Dante Vanzeir dat met de 3-0 helemaal duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.