Drogba volgt Gerrard en Lampard en laat MLS achter zich

Reacties

Didier Drogba heeft zijn laatste thuiswedstrijd voor Montreal Impact gespeeld. De 38-jarige Ivoriaan heeft aangekondigd zijn contract bij de Canadese club niet te verlengen.

Drogba volgt Gerrard en Lampard en laat MLS achter zich

Drogba deed zijn mededeling na afloop van het met 3-2 gewonnen duel met Toronto FC, waar hij twintig minuten voor tijd als invaller het veld in kwam. 'Iedereen weet dat dit mijn laatste wedstrijd hier was. Mijn contract loopt aan het eind van het seizoen af en ik keer niet terug', vertelde de voormalig spits van onder meer Chelsea en Galatasaray. Drogba vertrok in de zomer van 2015 naar Amerika en speelde twee seizoenen met succes in de Major League Soccer. In 33 competitiewedstrijden was hij goed voor 21 doelpunten.

Na Steven Gerrard en Frank Lampard is Drogba de derde speler in korte tijd die de Amerikaanse competitie achter zich laat. Van het trio dat furore maakte in de Premier League gaf alleen Gerrard aan dat het vertrek uit de MLS het einde van zijn carrière als speler betekende. Lampard en Drogba lieten dat in het midden. Met name de Ivoriaan kan nog op de nodige interesse rekenen. Zo maakte onder meer Napoli kenbaar de spits te volgen als vervanger van de geblesseerde Arek Milik.

Drogba speelt in ieder geval nog één wedstrijd voor Montreal. De ploeg neemt het op 1 december in de return van de play-offs op tegen Toronto. Bij een goed resultaat speelt Montreal ook nog de finale in het toernooi om de MLS Cup. Daarna zal de MLS, die flink aan status heeft gewonnen, definitief afscheid moeten nemen van één van zijn grote smaakmakers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.