Lampard laat Pirlo en Villa achter in New York

Reacties

Frank Lampard stopt bij New York City FC na afloop van zijn huidige contract. Dat heeft de werkgever van de 38-jarige middenvelder maandag bekendgemaakt.

Lampard laat Pirlo en Villa achter in New York

Of de Engelsman ook direct een punt achter zijn voetballoopbaan zet, is onbekend. Het contract van Lampard is aan het einde van dit kalenderjaar afgelopen. De 106-voudig international verruilde in de zomer van 2014 Chelsea voor New York City FC en speelde tussendoor nog een seizoen op huurbasis bij Manchester City.

Lampard zegt op de clubsite te hebben genoten van zijn tijd in The Big Apple. 'Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om voor deze club te spelen in deze geweldige stad te leven.'

Coach Patrick Vieira, eveneens een Premier League-legende, bedankt Lampard: 'Iedereen heeft het altijd over de doelpunten die Frank maakt als middenvelder, maar hij brengt veel meer. Wij hebben geprofiteerd van zijn ervaring en mentaliteit. Hij was een voorbeeld. Ik wens hem het beste.'

Bij New York City FC, dat al is uitgeschakeld in de play-offs voor de Amerikaanse titel, staan David Villa en Andrea Pirlo nog altijd onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.