Drinkwater mist EK met Engeland, Rashford wel mee

Reacties

Bondscoach Roy Hodgson laat Danny Drinkwater en Andros Townsend thuis voor het EK van komende zomer in Frankrijk. Marcus Rashford zit na zijn stormachtige debuut wel bij de Engelse selectie, net als de blessuregevoelige Daniel Sturridge.

Drinkwater mist EK met Engeland, Rashford wel mee

In Engeland was het de laatste dagen vooral de vraag welke spitsen Hodgson mee zou nemen. Maar uiteindelijk is geen enkele van de vijf kandidaten afgevallen. Behalve Rashford (die vrijdag na 135 seconden scoorde) en Sturridge zijn ook Harry Kane, Wayne Rooney en Jamie Vardy van de partij. Laatstgenoemde is de enige speler van Leicester City die meegaat. Voor Drinkwater is geen plek op het middenveld.

Dat gold eerder ook al voor Fabian Delph. Hodgson zette de linkspoot van Manchester City op de reservelijst, omdat hij kampt met een liesblessure. Jordan Henderson (Liverpool) en Jack Wilshere (Arsenal) hadden afgelopen seizoen veel te maken met blessureleed, maar overleefden de laatste schifting wel. De concurrentie is stevig, want ook James Milner, Eric Dier, Ross Barkley en Dele Alli ambiëren een rol in de as.

Op de flanken hebben Raheem Sterling en Adam Lallana het rijk voor zich alleen. Met Townsend had Hodgson nog een andere vleugelspits achter de hand, maar de 24-jarige dribbelaar van Newcastle United blijft thuis. Het is niet uitgesloten dat Engeland, ook gezien de rugnummers (zie onder), met twee spitsen aantreedt in Frankrijk. Rusland, Wales en Slowakije zijn de tegenstanders in Groep B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.