Drie hattrickhelden in het Elftal van de Week Jupiler League

Reacties

Liefst vier spelers maakten in de laatste Jupiler League-speelronde van 2017 drie treffers. Van dit kwartet doelpuntenmakers haalde alleen Mateo Cassierra van Jong Ajax de beste elf van de speelronde niet. Zijn beoordeling in het duel met FC Volendam was niet voldoende, maar interim-trainer Michael Reiziger beloonde de Colombiaan wel met een plek in de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Drie hattrickhelden in het Elftal van de Week Jupiler League

De andere drie drievoudige topscorers waren Anass Achahbar (foto), Tom Overtoom en Finn Stokkers. Almere City-middenvelder Overtoom beloonde zijn terugkeer met drie goals en een uitverkiezing tot Speler van de Week. Stokkers hielp Fortuna Sittard met zijn trio treffers aan een passend kerstcadeau in de vorm van een play-off-ticket. Achahbar maakte zijn uitverkiezing in de basis van NEC (ten koste van Sven Braken) waar met drie rake inzetten tegen Jong AZ.

Naast Achahbar verdienden ook zijn ploeggenoten Mart Dijkstra en Ferdi Kadioglu een plek in het Elftal van de Week. Jong PSV is met de uitblinker van de laatste weken Donyell Malen en doelman Yanick van Osch met twee spelers vertegenwoordigd. De andere zes komen van zes verschillende clubs.

Kadioglu komt steeds dichter bij de top van het algemeen individueel klassement. Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs en Kadioglu's geblesseerde ploeggenoot Arnaut Groeneveld gaan de winterstop in als koplopers. Met Gregor Breinburg hebben de Nijmegenaren nog een derde speler in de toptien van het klassement.

Spelersklassement na negentien speelronden:

#NaamBeoordeling
1.Arnaut Groeneveld (NEC)6,88
Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,88
3.Ferdi Kadioglu (NEC)6,85
4.Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,78
5.Muhammed Mert (FC Den Bosch)6,74
6.Rody de Boer (Telstar)6,69
7.Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,67
8.Shermaine Martina (MVV Maastricht)6,63
 Gregor Breinburg (NEC)6,63
10.Andrija Novakovich (Telstar)6,61
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.