Drie Elm-broers weer bijeen na afronding transfer

Reacties

De transfer van Viktor Elm van AZ naar Kalmar FF is afgerond. De 29-jarige middenvelder tekent in zijn vaderland een vierjarig contract en wordt herenigd met zijn broers David (32) en Rasmus (27), die al eerder terugkeerden bij de club waarmee ze in 2008 landskampioen werden.

Drie Elm-broers weer bijeen na afronding transfer

Elm beschikte in Alkmaar nog over een verbintenis tot medio 2016. De Alkmaarders maken geen melding van de hoogte van de transfersom.

Elm speelde sinds 2012 bij AZ. In zijn eerste jaar deed hij dat met zijn broer Rasmus. In totaal kwam de middenvelder tot 111 officiële wedstrijden voor de Alkmaarders. Twaalf keer was hij daarin trefzeker. Met AZ won hij in 2013 de KNVB-beker ten koste van PSV.

Doordat de transfermarkt in zijn vaderland tot 31 maart open is, was de overgang nog te realiseren. AZ wilde Elm, die geen basisspeler meer was, deze kans niet ontnemen. 'Viktor sprak de wens uit graag terug te willen', vertelde directeur voetbalzaken Earnest Stewart onlangs al aan VI. ' Celso Ortiz is  weer beschikbaar na zijn armblessure en dan hebben we ook Thom Haye nog voor die positie. Het mes snijdt dus aan twee kanten.'

Zaterdag begint voor de gebroeders Elm de competitie. In het eerste competitieduel is Helsingborgs IF de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.